Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Πήρε το ντέρμπι και έπιασε κορυφή η Λάτσιο

Η Λάτσιο ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Serie A και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι λατσιάλι επικράτησαν με 3-1 της Ιντερ στο Ολίμπικο και έφτασαν τους 30 βαθμούς, πιάνοντας την Μίλαν στην 1η θέση, ενώ η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις και στις ήττες και παραμένει στην 5η θέση.

Πολλές φάσεις, δυνατές μονομαχίες και ένα γκολ είναι ο απολογισμός του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν πολύ δυνατά. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για την Ιντερ στο 13` με τον Μουντάρι να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, ενώ η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Μάουρι δεν κατάφερε να κερδίσει τον Καστελάτσι.

Η ομάδα του Εντι Ρέγια πήρε κεφάλι στο σκορ στο 26ο λεπτό, ύστερα από μία φάση διαρκείας στην εστία της Ιντερ. Οι λατσιάλι κέρδισαν κόρνερ από τα αριστερά, ο Ερνάνες έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Καμπιάσο έδιωξε πάνω στην γραμμή και στην επαναφορά η μπάλα κόντραρε στα... πλευρά του Μπιάβα και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Παρόλο, που οι νερατζούρι βρίσκονταν πίσω στο σκορ και συνεπώς σε δυσκολότερη θέση, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με αποτέλσμα να πετύχουν και δεύτερο γκολ με τον Ζάρατε στο 52`.

Η Λάτσιο, μάλιστα, έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες να κάνει τρία τα τέρματά της, στο 57` και στο 68` με τους Φλοκάρι και Μάουρι αντίστοιχα.

Η ομάδα του Μπενίτεθ κατάφερε να μειώσει σε 1-2 στο 73` με τον Πάντεφ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι, αλλά στην εκπνοή του αγώνα ο Ερνάνες νίκησε τον Καστελάτσι και διαμόρφωσε το τελικό 3-1, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του και στέλνοντάς την στην κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: