Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Πάγκαλος: "Μόνο ο νεκρός δεν ξοδεύει"

Επιστολή από τον Θεόδωρο Πάγκαλο έλαβε η εφημερίδα Δημοκρατία στην οποία γίνονται διευκρινήσεις όσον αφορά το δημοσίευμα της δεύτερης με τίτλο «Ε, ρε ψώνια, 26.000 ευρώ ξόδεψαν Γιώργος-Πάγκαλος σε τέσσερις μέρες!» και «Γιώργος - Πάγκαλος ξόδεψαν σε τέσσερις μέρες 26.000 ευρώ για ψώνια».Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησηςανέφερε πως ακολουθεί τον κανόνα που προβλέπεται στον Κώδικα Δεοντολογίας, να μην προσφέρει δώρα αξίας άνω των 100 ευρώ και τονίζεται ότι στις συναντήσεις εργασίας προσφέρονται πάντα δώρα στους συμμετέχοντες «όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο και επιβάλλει το καθήκον στοιχειώδους προστασίας της διεθνούς εικόνας της χώρας μας».

Στο θέμα των ανακατασκευών γραφείων, η επιστολή αναφέρει πως στο Γραφείο του Αντιπροέδρουστεγάζεται η «Task Force» (Ομάδα Δράσης) που προβλέπεται στοΠρόγραμμα για την Οικονομική Στήριξη της Ελλάδας και απαρτίζεται από 4 στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τηςΕυρωπαϊκής Τράπεζας με αποστολή την υποβοήθηση του έργου της Κυβέρνησης για την επιτάχυνση και μεγιστοποίηση της απορρόφησης κοινοτικών πόρων. 

Ακόμη σημειώνεται πως προτίμησαν τη στέγαση στέγασης των 4 στελεχών της Ομάδας Δράσης στο Γραφείο του Αντιπροέδρου ώστε να αποφευχθεί η καταβολή ενοικίων από το ελληνικό κράτος και πως για να γίνουν οι αναγκαίες μετατροπές για τη στέγασή τους χρειάστηκαν 2.706 ευρώ.

Για τους «λογαριασμούς παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας», υπογραμμίζεται πως τα 2.958 ευρώ αντιστοιχούν σε όλες τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου όλων των υπηρεσιών του Γραφείου τουΑντιπροέδρου - και όχι σε πέντε κινητά τηλέφωνα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μέσω της επιστολής ζήτησε από τη «Δημοκρατία» να κάνει μια έρευνα σχετικά με τις δαπάνες κινητής τηλεφωνίας, «ώστε να μην δημιουργούνται πλασματικές εντυπώσεις στους πολίτες από την κατ’ εξαίρεση παράθεση ποσών για ένα ή δύο μόνο κυβερνητικές υπηρεσίες».

«Το Γραφείο του Αντιπροέδρου στήθηκε εκ του μηδενός, χρησιμοποιώντας μεταχειρισμένα έπιπλα από 4 διαφορετικές υπηρεσίες (ορισμένα εκ των οποίων ανακαλύφθηκαν σε αποθήκες), μηδένισε το κόστος των πληροφοριακών υποδομών χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες τεχνολογίες και μείωσε εντυπωσιακά το κόστος τηλεπικοινωνίας με την ένταξή του στο "ΣΥΖΕΥΞΙΣ". Χάρη σ’ αυτές τις επιλογές του Αντιπροέδρου το ελληνικό Δημόσιο απέφυγε δαπάνες ύψους δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ», αναφέρει μεταξύ των άλλων η επιστολή.

Τέλος, το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται από τον κ. Πάγκαλο ως χαρακτηριστικό παράδειγμα λαϊκισμού, κατευθυνόμενης πληροφόρησης, προχειρότητας και κακών προθέσεων 

Η επιστολή καταλήγει ως εξής: «ασφαλώς, όση οικονομία και αν κάνει κάποιος ποτέ δεν θα μπορέσει να φθάσει το επίπεδο μείωσης του κόστους που έχει κατακτήσει ένας νεκρός. Διότι μόνο ένας νεκρός οργανισμός ούτε παράγει ούτε κοστίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: