Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Β-ολοταχώς για τίτλο!


Οι Πειραιώτες ήταν… όσο Ολυμπιακός χρειάστηκε απέναντι στον συνονόματο, πήραν τη νίκη με 1-0 και ξαναχάθηκαν από τα μάτια του Παναθηναϊκού.


Η ισπανική συνεργασία

των Ριέρα-Φουστέρ και το όμορφο γκολ του τελευταίου...
συνέχισε τα ερωτηματικά για το αν και που θα γκελάρει η ομάδα του Βαλβέρδε (όγδοη σερί νίκη και όγδοο διπλό στην επαρχία).

Ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Πώς έπαιξε


Χωρίς εκπλήξεις ήταν τελικά το σχήμα που παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός δεν ξεκίνησε τον Ζαϊρί (ενδεχόμενο που φάνταζε πιθανό πριν το ματς) και διατήρησε τον Πάντελιτς στην κορυφή του 4-4-1-1.

Έτσι, αυτό διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Πάρντο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Τοροσίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μοντέστο-Ιμπαγάσα, στα πλάγια οι Ριέρα (αριστερά), Μιραλάς (δεξιά) και πίσω από τον προωθημένο Πάντελιτς κινούνταν ο Φουστέρ. Προγραμματισμένος, θαρρείς, να παίξει όσο ακριβώς χρειάζεται παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός. Με περίπου 10.000 οπαδούς να την κάνουν να νιώθει «σαν στο σπίτι της», η ομάδα του Βαλβέρδε δεν χρειάστηκε ούτε είκοσι λεπτά για να κάνει το… ποδαρικό. Η ντρίμπλα και το γύρισμα του Ριέρα συναγωνίστηκε σε ποιότητα το άνοιγμα και το «τελείωμα» του Φουστέρ και οι Πειραιώτες απαλλάσσονταν νωρίς από το άγχος.

Παρόλο, λοιπόν, που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να το… επαναφέρουν στη συνέχεια (με τις κεφαλιές των Μπρέσκα και Σολάκη να αποτυγχάνουν λόγω Πάρντο και αστοχίας αντίστοιχα), οι πρωτοπόροι πήγαν με τον «αέρα» του 0-1 στα αποδυτήρια. Εκεί, όμως, όπου σίγουρα θα τα άκουσαν από τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την (εμφανή) χαλαρότητα του τελευταίου δεκαλέπτου.

Η υπενθύμιση των γηπεδούχων για το πόσο καλή ομάδα είναι, εμφάνισε «αφυπνισμένο» τον Ολυμπιακό μετά την ανάπαυλα. Έστω, λοιπόν, κι αν εξακολουθούσαν να μη «μαγεύουν» με την απόδοσή τους, οι παίκτες του Βαλβέρδε θα μπορούσαν να… εμφανίσουν την μπάλα στα δίχτυα (αν ο Φουστέρ δεν ξόδευε φοβερή κάθετη του Ιμπαγάσα στο τετ α τετ).

Αντίθετα, το ίδιο… σπάταλοι δεν είχαν τις ευκαιρίες να παρουσιαστούν οι γηπεδούχοι -οι γνωστές αντεπιθέσεις των οποίων είχαν μπλοκαριστεί αρκετά, για να μην απειλούν το «εύθραυστο» σκορ. Εκείνο, άλλωστε, θα μπορούσε να το αλλάξει… πανηγυρικά ο Τζεμπούρ, αλλά ο Γιακούποβιτς μετέθεσε για τα επόμενα παιχνίδια του το πρώτο γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: