Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Οίκος ανοχής μετετράπη σε μουσείο!

Ένας παλιός οίκος ανοχής του στρατού της Ταϊβάν, που βρίσκεται σε μία οχυρωμένη νήσο σε μικρή απόσταση από τις κινεζικές ακτές και ο οποίος έχει σταματήσει να λειτουργεί από τη δεκαετία του ’90, έχει μετατραπεί και ξεκίνησε να λειτουργεί ως μουσείο. 
Με νέα ονομασία «Ειδικός οίκος τσαγιού», όπως τόνισε χθες στέλεχος των υπηρεσιών τουρισμού, το παλαιό «σπίτι « στην νήσο Κινμέν μετατράπηκε σε μουσείο. 

Η νήσος στην οποία βρισκόταν ο οίκος ανοχής, που βρίσκεται λιγοστά χιλιόμετρα μακριά από την Κίνα, για πολύ καιρό υπήρξε στρατιωτική βάση. Στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου είχαν φθάσει να στρατωνίζονται 100.000 οπλίτες στη νήσο, η οποία αριθμούσε συνολικά 11 οίκους ανοχής. 
Προκειμένου να δικαιολογηθεί εκείνην την εποχή η ύπαρξη εκστρατευτικών οίκων ανοχής, ο στρατός υποστήριζε πως χωρίς την ύπαρξή τους οι καταληφθέντες από ίμερο στρατιώτες θα ξεσπούσαν στον ντόπιο πληθυσμό και γυναίκες. 
Ο τελευταίος οίκος ανοχής στη νήσο έκλεισε τις πόρτες του το 1990, ιδιαίτερα μετά τις επικρίσεις από το φεμινιστικό κίνημα της χώρας. 
Στο μουσείο που λειτουργεί εκτίθενται φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του χώρου, καθώς και τα εισιτήρια που έβγαζαν οι στρατιώτες περιμένοντας τη σειρά τους. 
«Στόχος του μουσείου είναι να δώσει μία ιδέα για το πώς πραγματικά ήσαν εκείνοι οι επιλεγόμενοι «στρατιωτικοί παράδεισοι» και ποια ήταν η λειτουργία τους», τόνισε ο Χσιου Γινγκ Φαν, υπεύθυνος του Εθνικού Δρυμού της Κινμέν. 
Καθώς τα τελευταία χρόνια οι τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ταϊβάν φαίνεται πως έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν, η νήσος Κινμέν έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε ένα αγαπημένο τουριστικό θέρετρο για τους Κινέζους.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: