Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Οι Έλληνες μεταναστεύουν ξανά στην Αυστραλία

Η περίοδος που διανύουμε έρχεται να μας θυμίσει την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα πριν από μισό αιώνα, με πολλούς εργάτες της ελληνικής υπαίθρου να μεταναστεύουν στην Αυστραλία για να εργαστούν, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Φαίνεται πως το σκηνικό επαναλαμβάνεται, μόνο που αυτή τη φορά αυτοί που αναζητούν διέξοδο στα επαγγελματικά τους βήματα είναι νέοι και εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα εφόδια, καθώς έχουν αποφοιτήσει από ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά δεν μπορούν να βρουν εργασία στη χώρα μας.
Λόγω του κύματος μετανάστευσης των προηγούμενων δεκαετιών, η Αυστραλία αποτελεί σωτηρία..
για πολλούς Έλληνες, καθώς έχουν πολλούς συγγενείς που θα τους προσφέρουν βοήθεια. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση αποστέλλονται εκατοντάδες μηνύματα σε ομογενειακούς φορείς και εφημερίδες από Έλληνες επαγγελματίες και επιστήμονες που ζητούν να πληροφορηθούν πώς μπορούν να πάνε στην Αυστραλία για να εργαστούν.
Η επιλογή της Αυστραλίας θεωρείται εύστοχη για έναν ακόμη λόγο, καθώς αποτελεί μία από τις χώρες που έχει βγει σχεδόν αλώβητη από την παγκόσμια οικονομική κρίση, ενώ υπάρχει ανάγκη από ειδικευμένους εργαζομένους.
Στην Αυστραλία ωστόσο είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφορικά με τον αριθμό μεταναστών που δέχεται, καθώς επιθυμούν τα άτομα που θα μπουν στη χώρα να έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να πληρώσουν τα κενά που υπάρχουν στο εργατικό δυναμικό.
Τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση στην Αυστραλία είναι: ΧημικοίΜηχανικοί για τους τομείς της εξορυκτικής βιομηχανίας, ανώτερα διοικητικά στελέχη για επιχειρήσειςγεωλόγοιμαθηματικοί,γιατροί παθολόγοιοφθαλμίατροιπαιδίατροιδερματολόγοιφαρμακοποιοί για νοσοκομεία,εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αλλά και για παιδιά με ειδικές ανάγκες, χημικοίηλεκτρολόγοι μηχανικοίηλεκτρονικοί και μαραγκοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: