Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Προσοχή όταν αγοράζετε καινούριο υπολογιστή!!!

Προσωπικά προτιμώ να φτιάχνω μόνος μου τον υπολογιστή μου αγοράζοντας κάθε κομμάτι ξεχωριστά και εγκαθιστώντας το μόνος μου. 
Οι περισσότεροι όμως αγοράζουν έτοιμους υπολογιστές,και πολλοί δεν γνωρίζουν πολλά από υπολογιστές,καθώς και τα δικαιώματά τους.
Πρόσφατα διαπίστωσα πως...

υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγόρασαν υπολογιστή χωρίς το κατάστημα να τους δώσει το CD των Windows.
Όταν αγοράζετε ένα υπολογιστή αγοράζετε μαζί και το λειτουργικό σύστημα,το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα cd/dvd.
Κάθε τέτοιος δίσκος έχει στη συσκευασία του έναν μοναδικό κωδικό πιστοποίησης ο οποίος είναι απαραίτητος για την ενεργοποίηση των Windows.
Αυτό που κάνουν πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών είναι να κόβουν κομμάτι της συσκευασίας και να το κολάν κάπου πάνω στον υπολογιστή,μη δίνοντας σας το ίδιο το DVD.
Αυτό είναι παράνομο,και το κάνουν για όφελός τους.
Με το dvd των Windows μπορείτε να κάνετε format το σκληρό σας δίσκο ακολουθώντας απλά βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη,μια απλή διαδικασία που διαρκεί μερικά λεπτά.
Αυτοί που δε δίνουν το DVD το κάνουν με σκοπό να μη μπορείτε να κάνετε format μόνοι σας,προκειμένου να χρειάζεστε τη βοήθεια κάποιου δήθεν 'ειδικού',και το κάνουν αυτό προκειμένου να έχετε ανάγκη να πηγαίνετε σε αυτόν τον "ειδικό" και να πληρώνετε για να σας κάνουν format.
Πολλοί μάλιστα κάνουν και το άλλο:
Δε σας κολλάνε καν το αυτοκόλλητο με το κωδικό γνησιότητας,και έχουν 1 και μοναδικό DVD των Windows απ' το οποίο κάνουν format στο δίσκο και στη συνέχεια χρησιμοποιούν κάποιο πρόγραμμα cracker προκειμένου να παρακαμφθεί η μέθοδος πιστοποίησης,κλέβοντας έτσι και εσάς,αλλά και την ίδια τη Microsoft,γλιτώνοντας το ποσό που θα έπρεπε να πληρώνουν κάθε φορά που φτιάχνεται ένας νέος υπολογιστής.
Εν συντομία λοιπόν,μη δέχεστε να αγοράζετε καινούριο υπολογιστή χωρίς το DVD που περιέχει τα Windows μαζί με τον αυθεντικό κωδικό γνησιότητας.
Από τη στιγμή που αγοράζετε νέο υπολογιστή είναι υποχρεωμένοι να σας τα παρέχουν,και είναι δικαίωμα σας να τα ζητήσετε.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_545.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: