Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Βίαιοι θάνατοι δεκάδων σκύλων σε Ξάνθη, Βοιωτία, Γιάννενα

Το αποτρόπαιο θέαμα δεκάδων νεκρών σκυλιών με τραύματα από σφαίρες (!) στα κορμιά τους, αντίκρισαν μέλη του φιλοζωικού σωματείου Ξάνθης “ΣΩ.ΖΩ.”, όταν επισκέφθηκαν την περιοχή των Κιμμερίων Ξάνθης μετά από καταγγελία που έκανε ένας κάτοικος!
Διάσπαρτα στην περιοχή όπου τους υπέδειξε, βρίσκονταν τα άψυχα σώματα...


 περισσότερων από είκοσι ζώων που έχασαν τη ζωή τους εντελώς ανυπεράσπιστα απέναντι στην δολοφονική μανία ενός αρρωστημένου μυαλού… Δυστυχώς, ο αυτόπτης μάρτυρας δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα τις έρευνες για την ανακάλυψη του απάνθρωπου δράστη. Το μόνο που είδε ήταν ότι οδηγούσε ένα πράσινο αυτοκίνητο, αλλά δεν πρόλαβε να δει τις πινακίδες.

Το σωματείο αναζητά πληροφορίες για τον μανιακό που σκόρπισε τον θάνατο στα άτυχα τετράποδα με τόσο φρικιαστικό τρόπο και καλεί όποιον γνωρίζει το παραμικρό για αυτό το γεγονός, να επικοινωνήσει έστω και ανώνυμα με την Αστυνομία ή το Φιλοζωικό Σωματείο Ξάνθης “ΣΩ.ΖΩ.” στο τηλέφωνο: 6985901160 ή το φαξ: 2541064242.

Σε ένα άλλο περιστατικό, τώρα, η ασυνειδησία των επτά Αλβανών κακοποιών που συνελήφθησαν στις 31 Μαρτίου για μια σειρά από ένοπλες ληστείες σε τράπεζες της Βοιωτίας, ήταν η αιτία για μια πραγματική τραγωδία με θύματα πέντε κυνηγόσκυλα… Τα άτυχα τετράποδα βρήκαν φρικτό θάνατο από δίψα και ασιτία κλειδωμένα μέσα στο ειδικό κουτί μεταφοράς του αυτοκίνητου του ιδιοκτήτη τους που έκλεψαν οι ληστές, όταν τα παράτησαν χωρίς να τα απελευθερώσουν!

Οι δράστες προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η Αστυνομία μετά τις ταυτόχρονες ληστείες στην Εθνική και στην Αγροτική τράπεζα της Μαλεσίνας, στις 26 Μαρτίου… Έξω από τη Λιβαδειά ακινητοποίησαν ένα Nissan Navara υπό την απειλή των όπλων τους, ανάγκασαν τον 38χρονο οδηγό να κατεβεί και διέφυγαν με αυτό. Όμως, στο πίσω μέρος υπήρχε το ειδικό κουτί με τα πέντε κυνηγόσκυλα του ράτσας Γιούρα του οδηγού που πήγαινε για κυνήγι!

Μάταια αναζητούσε τα ίχνη του αυτοκινήτου του ο 38χρονος. Ακόμη κι όταν συνελήφθησαν οι δράστες, δεν αποκάλυψαν πού το είχαν αφήσει. Παρά τις έρευνες που έκανε ο ίδιος φωνάζοντας τα σκυλιά του, παρά τις ανακοινώσεις και αγγελίες που έβαλε σε περιοδικά για το κυνήγι και σε σχετικές ιστοσελίδες, δεν κατόρθωσε να τα βρει…

Ώσπου, πριν από λίγες μέρες ένας βοσκός βρήκε το αυτοκίνητο σε αγροτοδασική περιοχή στη θέση Καμάρι στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας, εννέα ολόκληρους μήνες μετά την ληστεία! Όμως, τα άτυχα κυνηγόσκυλα ήταν νεκρά σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, αφού οι απάνθρωποι κακοποιοί δεν νοιάστηκαν να τα απελευθερώσουν όταν εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και τα άφησαν να πεθάνουν!

Τέλος, στις Λογγάδες Ιωαννίνων, οι κάτοικοι του χωριού και τα παιδιά που έπαιζαν αμέριμνα έπαθαν σοκ το απόγευμα της Πέμπτης, όταν είδαν έναν συγχωριανό τους να πυροβολεί εν ψυχρώ τέσσερις φορές με κυνηγετικό όπλο ένα αδέσποτο σκυλί! Και δεν σταμάτησε εκεί… Ενώ το άτυχο ζώο ψυχορραγούσε, άρπαξε ένα ξύλο και άρχισε να το χτύπα στο κεφάλι για να το αποτελειώσει! Στη συνέχεια, μάζεψε το πτώμα του νεκρού τετράποδου -προφανώς με σκοπό να το πετάξει κάπου αλλού- και εξαφανίστηκε χωρίς κανείς να τον εμποδίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: