Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΑΕΛ-ΑΕΚ 0-4 (videos)

Με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ η ΑΕΚ θριάμβευσε στη Λάρισα (4-0) κι εξασφάλισε με τρόπο εμφατικό την πρόκρισή της στην 8άδα του Κυπέλλου. Η είσοδος των οπαδών της ΑΕΛ στο γήπεδο ανάγκασε τον Σταθόπουλο να σφυρίξει τη λήξη στο 89' (videos). Χιμένεθ: "Γλιτώσαμε το πρόστιμο".Πηλαδάκης: "Θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό". Αποθέωσε τον Χιμένεθ ο Λυμπερόπουλος.

Εικόνα του αγώνα 

Η υπεροχή των "βυσσινί" στο πρώτο κομμάτι του αγώνα...

αποδείχθηκε τρομερά φλύαρη και δεν έδωσε τίποτα περισσότερο από ορισμένα ελεύθερα χτυπήματα γύρω από την περιοχή του Σάχα που δεν πιέστηκε. Μπορεί οι παίκτες του Άντερσεν να κυκλοφόρησαν ικανοποιητικά την μπάλα, αλλά σπάνιες ήταν οι στιγμές που απείλησαν ουσιαστικά τον Αργεντινό τερματοφύλακα. 

Η ΑΕΚ, μετά από ένα υποτονικό 25λεπτο, άρχισε να ξεθαρρεύει. Ο Σκόκο πήρε πρωτοβουλίες από τα αριστερά, ενώ οι Μπλάνκο και Λυμπερόπουλος (λίγο πιο πίσω) λειτούργησαν αποτελεσματικά ως δίδυμο στην επίθεση. Μάλιστα ένας εξαιρετικός συνδυασμός έφερε το 0-1 από τον Μπλάνκο στο 38' κι έκτοτε η Ένωση ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. 

Ούτε η είσοδος του Σίμιτς (αντί του Πούρι) βελτίωση την ΑΕΛ, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να ελέγξει πλήρως και απόλυτα την κατάσταση. Ήρεμοι πια οι "κιτρινόμαυροι", δούλεψαν μεθοδικά και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Γεωργέας, ως κλασικός φορ περιοχής, πέτυχε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ και λίγο μετά ο Μπλάζεκ "πέτα Αποκαμωμένοι ψυχολογικά οι παίκτες του Άντερσεν (οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες) πέταξαν "λευκή πετσέτα" κι έδωσαν το δικαίωμα στην απελευθερωμένη Ένωση να παίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, να φτάνει με άνεση στην περιοχή του Αμπάρη και να απειλεί. Οι ευκαιρίες έφεραν τα γκολ των Τζιμπούρ και Μανωλά στο τελευταίο τέταρτο (77', 86'), προτού ο διαιτητής Σταθόπουλος αναγκαστεί να λήξει το παιχνίδι πριν καν συμπληρωθεί το 90ο λεπτό λόγω της εισόδου ανεγκέφαλων οπαδών πίσω από την εστία του Σάχα που χτυπήθηκε από αντικείμενο.


Κλειδί του αγώνα
Σε ένα χρονικό διάστημα που η ΑΕΚ δεν είχε την υπεροχή, βρήκε τον τρόπο να φτάσει στο γκολ και να πάρει τα ηνία από την υποτονική ΑΕΛ. Σκόκο και Μπλάνκο συνδυάστηκαν υπέροχα, προτού ο δεύτερος, μετά το δοκάρι του συμπατριώτη του, στείλει την μπάλα στα δίχτυα κι ανοίξει το δρόμο για το θρίαμβο.


MVP
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, παίζοντας πίσω από τον Ίσμαελ Μπλάνκο, έκανε πολλή δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι. Υποδεχόταν ως επί το πλείστον τις πάσες των μέσων, είχε σωστές τοποθετήσεις και φρόντιζε κάθε φορά να διαλέγει το καλύτερο. Αποκορύφωμα η στιγμή του δεύτερου γκολ που "αδειάζει" δύο αντιπάλους, τον πρώτο με ντρίμπλα και το δεύτερο με την πάσα προς τον Γεωργέα.


Αδύναμος Κρίκος
Αδυνατούμε να αντιληφθούμε το λόγο που ο Φαμπιάν Κανόμπιο έμεινε στο γήπεδο για 90 λεπτά. Μπορεί η συνολική απόδοση της ΑΕΛ να ήταν κακή, ωστόσο ο Ουρουγουανός χαφ εξέθεσε τον προπονητή του που τον εμπιστεύτηκε. Δεν δικαιολογεί μέχρι τώρα τις περγαμηνές που τον συνοδεύουν.


Δείτε το 0-1 εδώ

Δείτε το 0-2 εδώ

Δείτε το 0-3 εδώ

Δείτε το 0-4 εδώ

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: